https://www.futureofeverything.io/wp-content/uploads/2018/04/30880958_s.jpg

De week van vliegende taxi’s, tinderen via LinkedIn, slapen op het werk, lopende auto’s en breinfitness

Deze week schreef McKinsey over het potentieel van vliegende taxi’s, las ik over de ‘tinder’ functie van LinkedIn, kwam the Guardian met een artikel over ‘strategic sleeping rooms’, schreef Bright over lopende auto’s en vertelde Erik Scherder via de Universiteit van Nederland in een podcast dat weinig lichaamsbeweging je dommer maakt!


Vliegende taxi’s kennen we natuurlijk nog van de Jetsons, maar als het er ooit in de echte wereld van zou kunnen komen, wat moet er dan nog gebeuren? McKinsey schreef o.a. over het verbeteren van de batterij om verticaal opstijgen en landen mogelijk te maken, het opstellen van wet-en regelgeving om dicht boven de mensen te vliegen, ontwikkelen van air traffic control systems en systemen die het mogelijk maken om autonoom te vliegen, nieuwe infrastructuur zoals een heli-pad voor taxi’s en natuurlijk acceptatie door consumenten. Want tja, zeg nou zelf, zou jij in een vliegende taxi van een start-up gaan zitten?

https://www.wired.co.uk/article/uber-flying-car-engineering-regulation-issue

De functie bestaat al langer maar ik kwam er laatst pas achter. In LinkedIn bestaat een functie om andere LinkedIn leden in de buurt te vinden. De functie heet Nearby. Met behulp van je mobiele telefoon kun je andere LinkedIn-leden in je directe omgeving van maximaal 30 meter ontdekken. Als zowel jij als de andere gebruiker de functie actief hebben staan, kunnen jullie een bericht verzenden of elkaar uitnodigen om verbinding te maken. Dat lijkt toch een beetje op tinderen!

https://wersm.com/linkedin-has-a-new-feature-to-help-you-connect-with-people-nearby/

Japanners slapen te weinig (gemiddeld 6.5 uur per nacht) en dat kost de Japanse economie naar schatting 138 Miljard dollar per jaar. Van slecht slapen raak je sneller geïrriteerd en ben je minder productief. Met ‘strategic sleeping rooms’ en werknemers verplichten om te slapen op het werk willen tech startups deze schade voorkomen. Overigens wordt slapen met je hoofd op je bureau al langer getolereerd. Het heeft zelfs een naam: Inemuri – “sleeping while present”.

https://www.futureofeverything.io/wp-content/uploads/2018/04/30880958_s.jpg

Hyundai presenteerde een conceptauto die zowel kan rijden als kan lopen; de Ultimate Mobility Vehicle (UMV). Een lopende auto dus... Het voertuig is vooral bedoeld om ingezet te worden rond noodsituaties en zou op elke ondergrond moeten kunnen voortbewegen. Ook moet de auto over obstakels van 1.5 meter breed kunnen ‘stappen’, kunnen de wielarmen aan de zijkant uitschuiven zodat het voertuig een breedte van 4.5 meter kan overbruggen en zou de auto nog steeds de snelheid van een normale auto op de snelweg moeten kunnen halen. Hoe dit er allemaal overigens uitziet zie je in onderstaand filmpje!

https://www.youtube.com/watch?v=SZvQtlh6ueM

Gaat je geheugen kapot als je teveel voor de computer hangt? Mensen die tussen hun vijftiende en vijfentwintigste erg actief waren, hebben op latere leeftijd veel minder last van dementie. Ook na je vijfentwintigste is bewegen – stevig doorfietsen of doorlopen is al genoeg – essentieel voor het functioneren van je brein. Hersenonderzoeker Erik Scherder spreekt op een leuke manier via het forum van de Universiteit van Nederland over hoe je NU al iets kunt doen om straks een gezonder brein te krijgen. Je kunt de Podcast HIER luisteren, of je kunt het filmpje hieronder bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=BmlznJkvi5w

Heb jij deze week iets leuks gelezen? Laat het me weten!

Header image source: https://www.futureofeverything.io/wp-content/uploads/2018/04/30880958_s.jpg

Advertenties

Een gedachte over “De week van vliegende taxi’s, tinderen via LinkedIn, slapen op het werk, lopende auto’s en breinfitness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s